Actueel nieuwsbericht

Laatste update 12 november 2019:

  • Hellevoets Effect 1-NN Rotterdam 1: 3-2 (2e klasse)
  • Hellevoets Effect 3-Smashing’86 1: 2-3 (5e klasse)
  • Hellevoets Effect 4-Oude Tonge 2: 3-2 (6e klasse)

Donderdag 14 november 2019:

  • Xerxes 3-Hellevoets Effect 1 (3e klasse regulier)
  • Dordrecht 7-Hellevoets Effect 2 (5e klasse regulier)

Voor meer informatie zie het competitie menu.

9 november 2019:

Hoe vergaat het onze teams in de najaarscompetitie?
Duoteam 1 heeft tot nu toe een goede competitie in de 2e klasse A achter de rug. De kans op handhaving is zeker reëel te noemen. De op een na laatste wedstrijd tegen Kwiek 1 wordt cruciaal hierin. Laten we hopen dat Onno Blok en Arno Ynzonides die avond in Waddinxveen de vorm te pakken hebben en Kwiek niet weer met Cees Vos (of Wim van Wageningen) achter de wedstrijdtafel komt. Het gevaar zit hem ook nog in het feit dat een ontmoeting met beide titelkandidaten NN Rotterdam (thuis 11 november) en Dordrecht (uit 29 november) nog op het programma staat. Zij strijden nog voor elke winstpartij.
Het reguliere team 1 heeft de strijd om het kampioenschap met Xerxes 3 en De Repelaer 1 in de 3e klasse F nog niet opgegeven. Maar lastig wordt het wel met tien punten achterstand en nog maar drie wedstrijden voor de boeg. De drie titelkandidaten ontmoeten elkaar nog in de laatste drie ronden. Barry van Dijk en Rob Huizinga spelen een goede najaarscompetitie met een mooi winstpercentage (76 respectievelijk 92). Joyce Ynzonides had een mindere ouverture, maar pikt de laatste weken zeker haar overwinningen mee. Nog drie leuke, enerverende wedstrijden voor de boeg.
De 2e plek in de 5e klasse E is het hoogst haalbare voor het 2e reguliere team. Shot’65 3 is gewoon te sterk. Onze vier mannen zijn aan elkaar gewaagd als je kijkt naar de persoonlijke prestaties. Of blijft Joost Voogt iets bij Gerard de Man, Rik Kooiman en Bert Brinkman achter? (42%, 57%, 53%, 53%). Dordrecht 7 zou onze mannen voor de 2e plek nog kunnen bedreigen. En laat dat team nu op de 14e november in Dordrecht de tegenstander zijn. Succes mannen!
Duoteam 3 is in de 5e klasse B nog niet zeker van klassenbehoud. Het strijdt met De Sprint 4 en Smashing’86 1 om de degradatieplaats. De Sprint heeft 12 punten, Hellevoets Effect 11 en Smashing’86 10. Maandag 11 november kan het klassenbehoud veilig gesteld worden als Smashing’86 in De Eendraght op bezoek komt. Mocht het dan überhaupt niet helemaal goed verlopen, dan volgt 22 november de uitwedstrijd met De Sprint nog. Alle kansen in eigen hand dus voor Freek Sprokholt, Dimitri Dongor, Ivo Kooiman en Bert Brinkman. Kom op mannen, jullie horen in de 5e klasse thuis!
Duoteam 4 stevent in de 6e klasse B op een tweede plaats af. Taveba 6 is, na de versterking met Elio Machillanda in de plaats van de geblesseerde Hugo Wulffraat (voorjaar 2019) te sterk. Hans toont zich weer de ware kopman (78%), maar Joke draagt deze najaarscompetite haar steen bij. Ze speelt goed en wint 58% van haar wedstrijden. De trouwe Bert vd Kamer treedt door zijn schouderproblematiek alleen in de dubbelpartijen aan, maar vergezelt Joke en Hans elke week (op die ene keer na dan). Een gezellig competitieslot wensen we jullie toe.
Conclusie:
  • Helemaal niet zo’n slecht seizoen.
  • Vier van de vijf teams doen uitstekend mee.
  • De teams zijn dus op hun plaats.
  • Jammer dat team 2 terug getrokken moest worden.
  • We wachten geduldig op de terugkeer van Dick.

De bijgewerkte wedstrijdverslagen en persoonlijke prestaties lees je hier.

6 november 2019:

De competitieteams in de najaarscompetitie. De bijgewerkte wedstrijdverslagen en persoonlijke prestaties lees je hier.

Tavenutoernooi 2 november 2019:

Zaterdag is een mooie Hellevoets Effect afvaardiging afgereisd naar Numansdorp voor het jaarlijkse Tavenutoernooi. Verslaggever en gelegenheidsfotograaf Barry hield in de HE Competitiewhatsapp het thuisfront op de hoogte. Het was een gezellige dag met een heuse debutant (Brenda) en grote afwezige (Dick). Maar de Numansdorpers kunnen er zeker van zijn. Volgend jaar is onze nestor weer aanwezig!

Na de ochtendwedstrijden gingen Rob Huizinga, Onno Blok, Arno Ynzonides en Barry naar de B-poule. Bert Brinkman plaatste zich keurig voor de C-poule. Dimitri Dongor en Gerard de Man schoven aan in de D-poule, terwijl Brenda ervaring opdeed in de E-poule.

Barry en Bert werden snel uitgeschakeld. Onno en Arno slachtten elkaar af (Onno won naar 0-2 gameachterstand met 3-2 11-8 in de 5e) in de verliezersronde. Onno won uiteindelijk de finale.
Rob verloor in diezelfde B-verliezersronde van Max Faassen.

Dimitri Dongor bereikte de finale van de winnaarsronde D-poule en verloor daarin van Nabil Spencer.
Gerard de man kwam tot de halve finale van de verliezersronde in poule D.

En Brenda? Die is gelukkig op het einde van de avond door Rob mee naar huis genomen.

28 oktober 2019:

Vandaag publiceren wij het zesde HE interview. Dit keer met een lid dat al jaren zijn diensten voor de vereniging heeft getoond. Als wedstrijdsecretaris, lid van de activiteitencommissie, verlenen van hand- en spandiensten, en de huidige voorzitter JOOST VOOGT. De redactie sprak met Joost. Lees hier het interview.

22 oktober 2019:

De competitieteams blijven deze najaarscompetitie goed presteren. Lees hier hoe het hen in de competitie vergaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Hellevoets Effect | Design by QuantIT