Actueel nieuwsbericht

Laatste update 20 juni 2021:

Nog twee avonden is het mogelijk te tafeltennissen in De Eendr8. Op 28 juni is de laatste speelavond. Daarna een zomerstop tot eind augustus.

22 mei 202:

We gaan vanaf maandag 7 juni weer tafeltennissen.

26 maart 2021:

Het Hoofdbestuur van de NTTB heeft besloten om de najaarscompetitie 2020, zowel landelijk als in de afdeling, niet in het voorjaar van 2021 uit te spelen. Er zal ook geen voorjaarscompetitie 2021 starten. Het Hoofdbestuur heeft een brief verstuurd aan alle verenigingen met dit nieuws.
Inmiddels is duidelijk dat zeker tot 20 april beoefening van binnensport niet toegestaan is. We verwachten dat wanneer binnensport weer mogelijk is, dat in eerste instantie alleen op beperkte schaal en in verenigingsverband zal zijn. Wanneer het spelen van wedstrijden weer mogelijk is, is op dit moment niet te zeggen.
De kans dat dit vóór de zomervakantie zal kunnen is echter zeer klein. In aanmerking nemend dat ook enkele weken nodig zullen zijn voor het herstarten van de competitie, is het uitspelen van de najaarscompetitie 2020 daarmee niet meer realistisch.

 

12 maart 2021:

Normaal gesproken vindt er in februari een Algemene Ledenvergadering plaats. Door de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. Daarom heeft het bestuur besloten de leden per e-mail te benaderen en de bijbehorende stukken te overhandigen. De leden kunnen tot 18 maart 2021 per e-mail op de aangeleverde documenten reageren. Daarna wordt alles definitief vastgesteld.

Het bestuur verzoekt de leden na het doorlezen van de stukken hen een retourmail te zenden met antwoorden op de volgende vragen;

 1. Akkoord met notulen ALV 2020
 2. Akkoord met verslagen bestuur / wedstrijdsecretaris / commissies
 3. Akkoord met Financieel verslag 2020
 4. Akkoord met decharge bestuur en penningmeester
 5. Akkoord met voorstellen bestuur

Gelieve deze vragen te beantwoorden met JA of NEEN of GEEN MENING

Eventuele vragen zullen in de concept notulen worden beantwoord.

Met vriendelijke groet, bestuur Hellevoets Effect.

Het was natuurlijk een raar sportjaar. Grotendeels “in het water gevallen” door het feit dat we niet meer binnen konden sporten en de competities voor de tweede keer in een jaar tot stilstand kwamen. Laten we hopen dat we snel weer op de vaste maandagavonden een balletje mogen komen slaan. Dan zijn we goed voorbereid om de najaarscompetitie in september op te pakken.

09-02-2021.

Zijn de rubbers van jouw batje vanaf 1 oktober 2021 nog altijd rood-zwart of ga je voor iets nieuws? De keuze is aan jou, want de International Table Tennis Federation (ITTF) heeft besloten dat je vanaf die datum kunt kiezen uit nieuwe, moderne kleuren die je rode rubber mogen vervangen. Let op: één kant van je batje moét dus voorzien blijven van een zwart rubber.

Het idee voor de nieuwe kleuren is ontstaan uit de gedachte om tafeltennis te moderniseren. Spelers moesten meer kleuropties krijgen, die beter passen bij de huidige tijd, zo legt Claudia Herweg, hoofd materiaal bij de ITTF, uit in een video van de wereldbond.

75 procent voor
Kleuren roepen veel emoties op, zo ook bij tafeltennisrubbers. Toen de wereldbond ITTF het voorstel voor nieuwe kleuren peilde op sociale media, waren de reacties gemengd. Een derde van de respondenten was enthousiast, één derde was faliekant tegen en het overige deel stond er neutraal in. Op de algemene ledenvergadering in 2019 van de ITTF stemde 75 procent van de afgevaardigden vóór uitbreiding van de kleurmogelijkheden van batjes.

Vier kleuren
Na flink wat tests kwamen een aantal kleuren door de selectiecommissie van de ITTF. Dit zijn roze, paars, groen en blauw, die het rode rubber mogen vervangen. De kleur geel werd door de spelers die ermee testten, als te afleidend ervaren. Let op: één rubber moet dus zwart blijven, voor je andere rubber heb je dus de keuze uit vijf kleuren. Vanaf 1 oktober zijn deze nieuwe rubbers te koop en de ITTF sluit niet uit dat er in de toekomst nieuwe kleuren worden toegevoegd aan het assortiment.

ITTF schrijft op de eigen website: “We zijn van mening dat tafeltennis kleurrijk is omdat het een diverse sport is. We hebben de indruk dat spelers het belangrijk vinden dat ze hun materiaal een persoonlijk tintje kunnen geven en de keuze voor nieuwe kleuren biedt kansen om dit mogelijk te maken in de toekomst. We kijken uit naar de nieuwe producten. En geen stress voor iedereen die van klassiek houdt: zij kunnen vasthouden aan de traditionele rood-zwarte rubbers.”

Lees hier het volledige bericht van de ITTF, waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe de kleuren zijn uitgezocht.

31-01-2021:

Hoofdbestuur NTTB deelt in brief o.a. het volgende mede over de competitiehervatting.

Uitgangspunten:

 • Wij richten ons op het najaar 2021 wat betreft het starten van een volledige nieuwe competitie.
 • Het blijft het streven de najaarscompetitie 2020 uit te spelen. Of dat haalbaar is wordt uiterlijk 31 maart 2021 bepaald.
 • De afdelingen hebben dan de ruimte om een keuze te maken tussen het hervatten van de najaarscompetitie 2020 of het spelen van een beperkte voorjaarcompetitie 2021. Afstemming hierover volgt uiterlijk 31 maart 2021.
 • Als aanvulling op dit programma kan een afdeling ervoor kiezen om andere vormen van competitie in de vorm van bijvoorbeeld toernooien en/of uitwisselingen te organiseren.
 • Het Hoofdbestuur zal bij de Bondsraad, na overleg en bespreking met de Financiële Commissie, een voorstel indienen om eenmalig de competitiebijdrage, voor de voorjaarscompetitie 2021, niet in rekening te brengen. De financiële impact is groot: namelijk € 333.000,-. We hebben als vereniging een algemene reserve die deze tegenvaller eenmalig kan dragen. De Bondsraad dient hierover een besluit te nemen.

Besluit:

 1. Uiterlijk 31 maart wordt een definitief besluit genomen over een voortzetting van de najaarscompetitie 2020 of een verkorte voorjaarscompetitie;
 2. Als op 31 maart geen duidelijkheid mogelijk is over een herstart van de najaarscompetitie dan wel het spelen van een verkorte voorjaarscompetitie, is de eerstvolgende competitie de najaarscompetitie 2021;
 3. Voor de afdelingen die de najaarscompetitie 2020 niet uitspelen maar een aangepaste voorjaarscompetitie gaan spelen, zal (ook) geen competitiebijdrage in rekening worden gebracht;
 4. Voor het niet in rekening brengen van de competitiebijdrage is een besluit nodig van de Bondsraad.

17-01-2021:

Missen jullie het tafeltennissen bij Hellevoets Effect ook zo?

01-01-2021:

Alle goeds voor 2021. Op naar een gezond en mooi tafeltennisjaar. Nog even geduld. Denk aan elkaar!

31-12-2020:

Dinsdag 5 januari 2021 wordt in crematorium Rotterdam afscheid genomen van Dick Struik.

 

30-12-2020:

Tekst competitie overzicht aangepast. Zie hier.

28-12-2020:

Ons heeft het droeve bericht bereikt dat Dick Struik hedenochtend maandag 28 december na een slopende ziekte is overleden.

Dick is sinds 1981 lid van onze vereniging, waarvoor hij zich altijd op zeer verdienstelijke wijze heeft ingezet. Zo is hij onder andere ruim 5 jaar voorzitter geweest. Daarnaast heeft hij altijd alle leden willen helpen om hun tafeltennisniveau op te hogen.

Als er één persoon is die de titel “Mister Hellevoets Effect” verdient is het Dick Struik wel. Dick heeft bijna 40 jaar deel uitgemaakt van het 1e team van de vereniging en altijd de overige teamleden gecoacht en daarbij tot uitzonderlijke prestaties weten te motiveren.

Dick kan bogen op de meeste titels “Clubkampioen” uit de geschiedenis van Hellevoets Effect.

Naast zijn inzet binnen de vereniging is Dick ook buiten de vereniging het bekendste lid van Hellevoets Effect. Bij bijna elke tegenstander binnen de competities was Dick bekend en zagen ze uit naar spannende partijen met een gezellige afsluiting.

Wij hebben Dick ervaren als een zeer betrokken mens en verenigingslid en zullen hem ontzettend missen.

Wij wensen familieleden en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Bestuur Hellevoets Effect


28-12-2020:

Vanochtend is ons lid Dick Struik overleden. Wij wensen zijn dochter Debby, zoon Jort en de familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Hellevoets Effect verliest in Dick een sympathiek en betrokken lid.

NUMANSDORP, 03-11-2018, Tavenu Toernooi, Cromstrijen, foto: Kees Nouws

    

23-12-2020:

Robert Brongers werkt aan een nieuwe website voor onze vereniging Hellevoets Effect. Het huidige systeem geeft teveel beperkingen. Robert hoopt in januari de website omgezet te hebben.

We wensen Dick veel sterkte in zijn strijd! Het enige dat we kunnen doen is met hem meeleven. Sterkte Dick!!!

21 december 2020:

Het bestuur van tafeltennisvereniging Hellevoets Effect wenst iedereen prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling.

15-12-2020:

Tot 19 december is er een lockdown in Nederland. Daardoor is de sporthal gesloten en kan er bij Hellevoets Effect niet meer getafeltennist worden. Op 12 januari 2021 volgt er een persconferentie waarin medegedeeld zal worden of de sportzalen weer in gebruik mogen worden.

20-11-2020:

De afdelingskampioenschappen gaan vooralsnog door. De verenigingen ontvangen hiervoor een uitnodiging. Het toernooi voor de senioren is op zaterdag 9 januari voor de D tot en met H licenties, op zondag 10 januari voor de A tot en met C licenties. Er staan in verband met de coronamaatregelen minder tafels opgesteld in de Margriethal in Schiedam. Het toernooi zal dus eerder volgeboekt zijn.

De activiteiten en toernooien van de vereniging zijn voorlopig opgeschort. Het betreft het Gasten- en Spelletjestoernooi. Na de eerst volgende persconferentie van het kabinet (begin december) zal het bestuur een nader besluit nemen. De vooruitzichten zijn minder rooskleurig of die activiteiten in december nog kunnen plaats vinden.

15-11-2020:

Lukina Brongers, de vrouw van ons plotseling overleden lid Henk Brongers, dankt iedereen voor het medeleven in deze, voor haar, moeilijke tijd. Ook dank voor het mooie bloemstuk namens de vereniging bij de afscheidsceremonie.

9-11-2020:

De NTTB heeft medegedeeld dat het zo snel mogelijk de najaarscompetitie wil uitspelen. Het is echter niet duidelijk vanaf welke week. Het is niet uitgesloten dat de competitie pas in januari wordt afgerond. De voorjaarscompetitie start dan natuurlijk later dan gebruikelijk. Lees hier het najaars competitieoverzicht van redacteur en webmaster Jack.

29-10-2020:

RIP Henk.

23 oktober 2020:

 

 

Ons heeft het droeve bericht bereikt dat Henk Brongers in de nacht van donderdag 22 oktober op vrijdag 23 oktober is overleden aan de gevolgen van Corona.

Henk is sinds 1986 lid van onze vereniging, waarvoor hij zich altijd op zeer verdienstelijke wijze heeft ingezet. Zo is hij onder andere ruim 5 jaar voorzitter geweest en heeft zich sterk gemaakt voor het binnen halen van sponsors voor Hellevoets Effect.

Naast zijn liefde voor het spelletje is Henk zeer actief geweest als scheidsrechter voor het nationale en internationale tafeltennis. Hiervoor is hij benoemd tot lid van verdienste van de NTTB.

Wij hebben Henk ervaren als een zeer betrokken mens en zullen hem ontzettend missen.

Wij wensen familieleden en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Bestuur Hellevoets Effect

De eerste drie foto’s zijn de laatste foto’s die Jack Holten recent van Henk gemaakt heeft. De vierde foto is een NTTB archieffoto van Henk als (inter)nationaal scheidsrechter.

15 oktober 2020:

Door de verscherpte covid-19-maatregelen is de competitie voor 4 weken uitgesteld.

Lees hier het competitieprogramma, -uitslagen, -verslagen en persoonlijke prestaties.

11 oktober 2020:

Lees hier het competitieprogramma, -uitslagen, -verslagen en persoonlijke prestaties.

9 oktober 2020:

Programma 9 oktober 2020:
Taveri 3-Hellevoets Effect 4 (5e klasse E)
Duoteam 2 komt deze week niet in actie.

 

6 oktober 2020:

Lees hier het competitieprogramma, -uitslagen, -verslagen en persoonlijke prestaties.

Programma 5 oktober 2020:
Boomgaardshoek-Hellevoets Effect 1 (3e klasse A):   5-0
Hellevoets Effect 3-Boomgaardshoek 5 (5e klasse F):   2-3
Hellevoets Effect 5-NN Rotterdam 6 (6e klasse A):   4-1
Freek Sprokholt speelt vanavond voor het laatst mee bij Hellevoets Effect. Hij verhuist definitief naar Spanje om daar met zijn vrouw verder te genieten van het leven in betere klimaatomstandigheden. Nu de corona nog de wereld uit!!!

 

30 september 2020:

Lees hier het competitieprogramma, -uitslagen, -verslagen en persoonlijke prestaties.

28/30 september 2020:

Het programma en uitslagen Hellevoets Effect Competitieteams.
Maandag 28 september 2020:
Hellevoets Effect 1-Korendijk 1 (3e klasse A): 3-2
Hellevoets Effect 2-Alexandria’66 4 (3e klasse B): 3-2
Hellevoets Effect 4-Taveba 4 (5e klasse E): 3-2
Hellevoets Effect 5-Bernisse’80 3 (6e klasse A): 3-2
Dinsdag 29 september 2020:
Sorry 5-Hellevoets Effect 3 (5e klasse F): 4-1

 

25 september 2020:

Lees hier het laatste competitienieuws.

Toernooikalender aangepast.

23 september 2020:

Het informatiebulletin is vernieuwd! Lees hier ons nieuwe informatiebulletin.

22 september 2020:

Lees hier het laatste competitienieuws.

16 september 2020:

Lees hier het laatste competitienieuws.

14 september 2020:

De aangepaste wedstrijdprogramma teams in de duocompetitie, vindt u hier.

13 (11) september 2020:

De competitie gaat gelukkig beginnen. We wensen alle spelers veel plezier en succes!

Het programma:

 • 14-09: Hellevoets Effect 4-Tavenu 5 (5e klasse E)
 • 14-09: Hellevoets Effect 5-Twenty-one Up 10 (6e klasse A)
 • 15-09: Alexandria’66 8-Hellevoets Effect 1 (3e klasse A)

Hellevoets Effect 2-Alexandria’66 4 (3e klasse B) is uitgesteld naar 28 september 2020..

Hellevoets Efect 3 (5e klasse F) heeft een vrije competitieweek.

31 augustus 2020:

Na vijfeneenhalve maand eindelijk weer in verenigingsverband tafeltennissen. En dat nog wel in de nieuwe sportaccommodatie van De Eendr8 aan het Rie Mastenbroekplein 4 in Hellevoetsluis. Het bestuur heeft de verhuizing van de vereniging van de Eendraght naar de Eendr8 uitstekend begeleid en maakte de leden maandag 31 augustus keurig wegwijs in de zaal. Een prima locatie, zichtbaar voor alle gasten in het sportcomplex door de glazen wand. Uitstekend! Welldone bestuur!!!

 

 

 

25 augustus 2020:

Over een paar weken begint de competitie weer. We werden er op opmerkzaam op gemaakt dat we één aspect zijn vergeten: de scoreborden en de scheidsrechters. Een scorebord wordt per set door iemand anders bediend én, voor zover het niet elektronisch is, worden vrijwel alle vellen aangeraakt (moet je hopen voor een spannend scoreverloop van een set). Mocht u gebruik willen maken van scoreborden wil ik u vragen deze na elk gebruik te ontsmetten. Het gebruik van scoreborden in de afdeling is echter niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen de scheidsrechter alleen de stand te laten roepen.

Mocht u zich eerder hebben gehouden aan het advies om de tafels elk 9 * 4,5 meter ruimte te geven en dus niet de 4,5 meter tussen de tafels te laten overlappen, heeft u er meteen ook voor gezorgd dat de scheidsrechters voldoende ruimte hebben om te zitten en de kans dat een speler bij hem/haar terechtkomt beperkt is. Mocht u de ruimte tussen de tafels laten overlappen is het aan te bevelen het nog eens in overweging te nemen of te beoordelen of het nodig is voor de scheidsrechters het risico op een andere wijze te verminderen.

In het bulletin staat overigens ook hoe in de senioren duo competitie de 5e wedstrijd ingevuld gaat worden en dat ik per direct stop met mijn werk als interim voorzitter CCW. De commissie is dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Mocht u beide willen nalezen dan is het Competitiebulletin 2 hier te vinden.

voorzitter CCW afdeling West.

16 augustus 2020:

De teamsamenstelling en competitieindeling van onze vijf duoteams vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Hellevoets Effect | Design by QuantIT