Actueel nieuwsbericht

Laatste update 5 augustus 2020:

Het bestuur van Hellevoets Effect heeft besloten de seizoenstart te laten bij wat het was. Daarom is de eerste speelavond sinds 5 maanden op maandag 31 augustus 2020. In de nieuwe accommodatie De Eendr8 aan het Rie Mastenbroekplein 4 (3223 KJ) in Hellevoetsluis. Alle leden zijn van harte welkom. Veel plezier in het nieuwe seizoen!

11 juli 2020:

Het bestuur van de afdeling West van de Nederlandse Tafeltennisbond heeft op basis van de beschikbare informatie, waaronder veel berichten van verenigingen de afgelopen week, een beslissing genomen over het wel of niet spelen van dubbel in de senioren najaarscompetities in de afdeling West. Het Afdelingsbestuur kiest er voor om vast te houden aan het eerder genomen besluit: er wordt dit najaar geen dubbel gespeeld in de senioren afdelingscompetities. In de beide jeugdcompetities mag natuurlijk wel worden gedubbeld.

Voor de reguliere senioren competitie betekent dit dat een wedstrijd zal bestaan uit negen enkelspelen, in de duo senioren competitie zal het dubbel worden vervangen door een extra enkelspel. De vorm van dit extra enkelspel zal een paar weken voor de competitie bekend worden gemaakt. Voor alle helderheid, het is een besluit dat van toepassing is op de competitie. Elke vereniging heeft in de eigen zaal een eigen verantwoordelijkheid om te kiezen of dubbel spelen tijdens de training en het vrij spelen wel of niet is toegestaan.

12 juni 2020:

We hadden ons het afscheid van sportcomplex De Eendraght anders voorgesteld. De Covid-19-uitbraak bracht daar een fikse wijziging in. Vanaf maart werd er niet meer in de zaal gespeeld en gaan wij geruisloos over naar Sporthal De Eendr8. Aan de Rie Mastenbroekplein 4 (3223 KJ) in Hellevoetsluis. Al troost een nieuw, mooi interview met één van onze nestoren: Dick Struik. Lees hier  het interview.

NUMANSDORP, 03-11-2018, Tavenu Toernooi, Cromstrijen, foto: Kees Nouws.

9 juni 2020:

We hadden het afscheid van Sportcomplex De Eendraght aan de Sportlaan 2 in Hellevoetsluis graag anders gezien. Maar het is niet anders. Het Covid-19-virus bracht roet in het eten.
Op naar Sportcentrum Eendr8 aan het Rie Mastenbroekplein 4 (3223 KJ) in Hellevoetsluis. Na de zomervakantie hopelijk een nieuw begin!

 

Op de foto de laatste meters van voorzitter Joost en secretaris Bert in De Eendraght?!

21 mei 2020:

De teamsamenstelling voor de najaarscompetitie 2020 leest u hier.

28 april 2020:

De Simon Wisselbokaal van dit seizoen 2019-2020 is gewonnen door Barry van Dijk. Barry neemt de beker over van Onno Blok. We weten zeker dat de beker voor Barry een extra poetsbeurt zal krijgen. De overhandiging vindt plaats zodra de verenigingsactiviteiten weer worden opgestart.

27 april 2020:

De website is weer helemaal up to date.

12 april 2020:

Allemaal erg mooie Paasdagen. Maak er wat van in deze crisistijd!

2 april 2020:

Door de COVID-19-maatregelen gaat het toernooi (Open Zuid-Hollandse Eilanden Tafeltenniskampioenschappen in de Eendraght Hellevoetsluis) dit jaar niet door. Gezondheid boven alles !!!

26 maart 2020:

DE VOORJAARSCOMPETITIE IS DOOR DE AFDELING WEST BEËINDIGD.

Beste verenigingsbestuurders en wedstrijdsecretarissen,

Ik kan geen goede woorden bedenken voor de situatie waar we als mensen en mede sporters met elkaar in terecht zijn gekomen. Het is gewoon verschrikkelijk en we zullen er alles met elkaar aan moeten doen om ons door deze situatie heen te slaan waarbij het belangrijk doel is om er voor te zorgen dat degenen met een hoog risicoprofiel een zo klein mogelijke kans op besmetting hebben.

Ook voor u als verenigingen heeft het grote consequenties; u kunt immers uw favoriete sport niet mee beoefenen en er zijn zo vele vragen wat er gebeurt en hoe de verenigingen en haar leden om moeten gaan met deze situatie.

Het Hoofdbestuur heeft u over een aantal zaken geïnformeerd in een drietal brieven. Graag geef ik u de aanvullende informatie hoe we hier binnen de afdeling West mee om zullen gaan.

 • Net als landelijk kiezen wij er in de afdeling West ook voor om alle competities te beëindigen;
 • Voor de senioren reguliere- en duo competitie in het najaar 2020 geldt dat voor de indeling gebruik zal worden gemaakt van de rechtplekken van de voorjaarscompetitie 2020. Elk team mag zich weer inschrijven in de klasse waar ze toen recht op hadden. De toegewezen keuzeplekken zijn vervallen. Dit betekent dat wordt vastgehouden aan de klasse indeling maar dat er naar verwachting een nieuwe poule indeling wordt gemaakt omdat de teamratings zijn veranderd;
 • In de jeugdcompetities geldt al dat de najaarscompetitities altijd nieuw worden ingedeeld op basis van de teamrating; dat zal dus ook deze keer gebeuren;
 • De ELO-rating die door de competitieleiders zal worden gebruikt is die van nu, dus degene waar de resultaten van de voorjaarscompetitie 2020 in zijn verwerkt;

We beseffen terdege dat teams en teamindelingen van de seniorenteams veranderen. Mocht een compleet team ertussen uitvallen wil ik u vragen niet de spelers van de lagere teams automatisch door te schuiven. Naast het feit dat spelers dan mogelijk in klassen terecht komen waar ze geen fijne wedstrijden meer spelen, geeft dit de competitieleiders wat ruimte die ze naar verwachting hard nodig zullen hebben.

Ik wil u dan ook vragen om de komende competitie(-indeling) met enige flexibiliteit te bekijken en te accepteren dat het mogelijk anders is dan we eerder gedacht hadden; we kunnen immers niet alles dichttimmeren.

De opgave van de teams voor de najaarscompetitie zal op 8 mei in NAS worden opengesteld en is mogelijk tot 20 juni. Het is de bedoeling om de seniorencompetities op 14 september te laten beginnen. Met de jeugdcompetities lopen we in de pas met de landelijke jeugdcompetitie en die data zijn nog niet bekend.

Het wedstrijdsecretarissen overleg van het voorjaar zal natuurlijk geen doorgang vinden. We zullen proberen dit alsnog in het najaar te laten plaatsvinden.

De ALV van de afdeling die gepland stond op 28 mei as. zal ook geen doorgang vinden. In afwijking van de meeste afdelingen heeft de afdeling West een najaars-ALV zodat er naar verwachting geen vervangende voorjaars ALV zal plaatsvinden. We zijn wel aan het nadenken hoe eventueel noodzakelijke besluiten toch genomen kunnen worden.

Mochten jullie nog vragen hebben kunnen jullie deze natuurlijk altijd aan mij of aan de competitieleiders stellen. Onze contactgegevens zijn op de site van West te vinden.

Laten we er het beste van maken dat we kunnen en er met elkaar voor zorgen dat we er allemaal weer zijn als de najaarscompetitie begint.

Met sportieve groet, namens het bestuur,

Martijn Haalman

Voorzitter Afdeling West NTTB

16 maart 2020:

Er vinden in verband met de door de regering afgekondigde COVID 19 (corona)virus maatregelen geen tafeltennisactiviteiten plaats. Vooralsnog gaan de Open Zuid-Hollandse Eilanden Tafeltenniskampioenschappen op zaterdag 18 april 2020 gewoon door. De website is helemaal up-to-date.

9 maart 2020:

Competitieprogramma deze week:

 • maandag 9 maart 2020: 3e klasse B Hellevoets Effect – Korendijk 1.
 • maandag 9 maart 2020: 3e klasse C TOGB 2-Hellevoets Effect 2.
 • dinsdag 19 maart 2020: 5e klasse A Sorry 5-Hellevoets Effect 3.
 • maandag 9 maart 2020: 5e klasse B Hellevoets Effect 4-Sorry 6.
 • Hellevoets Effect 5 heeft in de 6e klasse A een vrije speelweek.
 • vrijdag 13 maart 2020: 6e klasse B Alexandria’66 17-Hellevoets Effect 6

Bert Brinkman en Gerard de Man in de prijzen tijdens het OTC Toernooi Alexandria’66 in Rotterdam.

2, 3 en 6 maart 2020:

Dimitri Dongor in de prijzen bij ttv De Treffers Mastertoernooi.

Het competitieprogramma van deze week 2 tot en met 6 maart 2020:

Competitie uitslagen 2 tot en met 6 maart 2020:

 • Boomgaardshoek 2-Hellevoets Effect 1 (3e klasse B): 2-3 (Arno 1x, Onno 1x, dubbel Arno/Onno 1x).
 • Dordrecht 7-Hellevoets Effect 2 (3e klasse C): 1-4 (Barry 2x, Joyce 1x, dubbel Barry/Joyce 1x)
 • Hellevoets Effect 3-Alexandria’66 16 (5e klasse A): 2-3 (Dimitri 2x, Henk 0x, dubbel Bert/Dimitri 0x).
 • Hellevoets Effect 4-Tavenu 5 (5e klasse B): 2-3 (Gerard 1x, Rik 1x, dubbel Gerard/Rik 0x).
 • Hellevoets Effect 6-Taveba 5 (6e klasse B): 3-2 (Hans 2x, Joke 0x, Hans/Bert 1x).

Vrijdag 6 maart 2020:

 • Bernisse’80 2-Hellevoets Effect 5 (6e klasse A)

25 februari 2020:

Maandagavond 24 februari 2020 was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. In schemerige (sfeervolle?) omstandigheden legde het bestuur helder verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar. De penningmeester werd decharge verleend. Het volledige bestuur werd herkozen: Joost Voogt voorzitter, Bert Brinkman secretaris, Bert vd Kamer penningmeester en Carola Kweekel-De Brandt ledenadministratie. Door persoonlijke omstandigheden was de ledenopkomst lager dan gebruikelijk. Twee dingen zijn voor komend jaar nog onduidelijk: wanneer de vereniging intrekt in de nieuwe sporthal en wat de daaraan verbonden kosten zijn. Dus penningmeester Bert vd Kamer heeft de begroting 2020 zorgvuldig opgesteld.

   

Hellevoets Effect 6 speelt vanavond 25 februari de uitwedstrijd bij koploper Sorry 9. In het enkelspel komen Hans de Brandt en Bert vd Kamer aan de tafel voor de enkelspelen. Joke de Brandt is geblesseerd.

18/20/21 februari 2020:

Competitie uitslagen week 4:

 • Hellevoets Effect 1 heeft geen wedstrijd
 • Hellevoets Effect 2-Tavenu 3: 5-0 (Barry 2x, Joyce 2x, dubbel Barry/Joyce 1x)
 • De Treffers (M) 3-Hellevoets Effect 3: 5-0 (Henk 0x, Gerard 0x, dubbel Henk/Gerard 0x)
 • De Sprint 4-Hellevoets Effect 4: 1-4 (Gerard 1x, Joost 1x, dubbel Gerard/Joost 1x)
 • Oude Tonge-Hellevoets Effect 5: 1-4 (Bert B 2x, Ivo 1x, dubbel Bert/Ivo 1x)
 • Hellevoets Effect 6-De Sprint 5: 3-2 (Hans 1x, Joke 1x, dubbel Hans/Bert 1x)

Verslag OTC Toernooi in het menu Toernooien en Activiteiten.

15 februari 2020:

 • Gorkum 2-Hellevoets Effect 1: 4-1 (Arno 1x, Joyce 0x, dubbel Arno/Joyce 0x)
 • Hellevoets Effect 2 – TTVA 1: 4-1 (Barry 2x, Joyce 1x, dubbel Barry/Joyce 1x)
 • Hellevoets Effect 3 – Dordrecht 8: 0-5 (Henk 0x, Joost 0x, dubbel Henk/Joost 0x)
 • Scyedam 5 – Hellevoets Effect 4: 4-1 (Gerard 1x, Rik 0x, dubbel Gerard/Rik 0x)
 • NTTC 5 – Hellevoets Effect 6: 2-3 (Hans 1x, Joke 1x, dubbel Bert/Hans 1x)
 • Hellevoets Effect 5 deze week niet in actie.

8 februari 2020:

Op maandag 24 februari 2020 wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Inloop 19.15 uur, aanvang 20.00 uur. Na afloop kan er gewoon getraind worden!!! Tot dan!!!

Competitiewedstrijden deze week (2e competitieweek):

 • Hellevoets Effect 1-Alexandria’66 6 (3e klasse B): 2-3 (Onno en Arno elk 1x).
 • Boomgaardshoek 3-Hellevoets Effect 2 (3e klasse C): 2-3 (Barry 2x, Joyce 1x, dubbel 0x)
 • Scyedam 7-Hellevoets Effect 3 (5e klasse A): 3-2 (Henk 0x, Gerard 1x, dubbel 1x)
 • Hellevoets Effect 4-Dordrecht 9 (5e klasse B): 0-5 (Rik en Joost kwamen niet tot winst).
 • Hellevoets Effect 5-De Sprint 6 (6e klasse A): 2-3 (Dimitri 2x, Ivo 0x).

De wedstrijd van duoteam 6 is uitgesteld.

2 februari 2020:

Bert Brinkman heeft de 2e prijs behaald bij de Open Bernisse’80 in Abbenbroek. Bert verloor de finale van de verliezersronde.

Ook een mooie prestatie van Dimitri Dongor. Hij speelde na de ochtendsessie ’s middags mee in de hoogste klasse.

29 januari 2020:

Uitslagen deze week

 • Korendijk 1-Hellevoets Effect 1: 1-4 (Arno 2x, Onno 1x, dubbel Arno/Onno 1x)
 • Hellevoets Effect 2-TOGB 2: 3-2 (Barry 2x, Joyce 0x, dubbel Barry/Joyce 1x)
 • Hellevoets Effect 3-Sorry 5: 0-5 (Henk 0x, Bert B 0x, dubbel Henk/Bert 0x)
 • Sorry 6-Hellevoets Effect 4: 2-3 (Gerard 2x, Joost 0x, dubbel Gerard/Joost 1x)
 • Hellevoets Effect 5: geen wedstrijd.
 • Hellevoets Effect 6-Alexandria’66: 5-0 (Hans 2x, Joke 2x, Hans/Bert 1x)

Voor de wedstrijdverslagen en persoonlijke prestaties, lees hier.

27 januari 2020:

Vandaag, maandag 27 januari, barst de voorjaarscompetitie los. Hellevoets Effect komt alleen uit in de duocompetitie.

Team 1 (Onno en Arno) gaat maandag op bezoek bij Korendijk 1. Team 2 (Barry en Joyce) ontvangt in eigen huis TOGB 2, team 3 (Henk Brongers en ??? ) Sorry 5 en team 6 (Hans, Joke en Bert vd K) Alexandria’66 17.

Team 4 (Gerard, Joost en Rik) gaat dinsdag op bezoek bij Sorry 6. Team 5 (Bert B, Ivo en Dimitri) is deze week vrij.

Slecht nieuws met betrekking tot team 4. Arie van Keeken is door persoonlijke omstandigheden niet in staat dit voorjaar in actie te komen. Hij wordt vervangen door afwisselend Joost, Gerard, Rik, Dimitri en Bert. Het moet Arie goed doen dat er 5 spelers nodig zijn om hem te vervangen.   

20 januari 2020

Een nieuwe notitie van onze tafeltennisliefhebber. Zie hier.

6 januari 2020:

De competitie indeling en het wedstrijdprogramma zijn door de afdeling West bekend gemaakt. U leest dat in de diverse competitiemenu’s op onze website.

1 januari 2020:

Een sportief en vooral gezond 2020 !!!

Succes in de competitie en een leuk Open Toernooi op 18 april 2020.

17 december 2019:

De maandagavond traditioneel georganiseerde Spelletjesavond bij onze vereniging is een familie aangelegenheid geworden. Het sjoelen werd door Joke de Brandt gewonnen, Hans de Brandt won het biljarten en Carola Kweekel-de Brandt het Yahtzee.
Simone Vos won bij het darten, terwijl het duo Ron Pierse/Jaap Kweekel bij het klaverjassen de zege binnen haalde. Op de foto de prijswinnaars.

vlnr: Carola, Jaap, Ron, Hans, Joke en Simone.

Addo Koning doet ieder HE-lid en website volger de hartelijke groeten. Hij is in (de tweede helft van) 2019 weinig aan tafeltennissen toegekomen en wenst iedereen via deze weg prettige kerstdagen en een goed en gezond 2020.

hartelijke groet, Addo.

 

 

 

16 december 2019:

Iedere bezoeker van onze website wensen wij prettige, gezellige kerstdagen toe.

8 december 2019:

Maandag 9 december organiseert de toernooi- en activiteitencommissie van Hellevoets Effect het traditionele gastentoernooi. Er hebben zich tien koppels aangemeld. Het wordt ongetwijfeld weer een leuk, gezellig evenement.
Alle deelnemers: veel succes! Toeschouwers: welkom. Fotograaf: aanwezig.

4 december 2019:

De Tafeltennissport in Nederland werkt tot nu toe nog steeds met papieren wedstrijdbriefjes. Inmiddels is het in veel sporten gebruikelijk om alleen nog met elektronische verwerking van uitslagen te werken. In 2018 is een onderzoek uitgevoerd om te komen tot een digitaal wedstrijdformulier (DWF). In de zomer van 2019 is een eerste ontwerp van een DWF gemaakt, die aangeboden gaat worden in de vorm van een app voor de mobiele telefoon (of tablet). Immers 92,1% van Nederland heeft een mobiele telefoon met internettoegang (bron: CBS 2019). De app biedt daarnaast nog extra faciliteiten en is gekoppeld aan het NTTB-Administratiesysteem (NAS).

De Tafeltennisbond introduceert de app in aanloop naar de Voorjaarscompetitie 2020. De app is in de afgelopen periode getest en is voor de start van de Voorjaarscompetitie klaar voor testen in de praktijk. De Voorjaarscompetitie vormt een pilot waarin app en papier naast elkaar gebruikt kunnen worden, naar keuze van de spelers en scheidsrechters. Bij een succesvolle pilot beogen we de app met het DWF in de Najaarscompetitie van 2020 definitief in te voeren.

De NTTB App heeft een aantal voordelen voor de gebruikers. Allereerst is de databescherming volledig conform AVG, omdat de app eigendom is van de Tafeltennisbond. Ook de code van de app, de data, kortom alle rechten zijn van de bond zelf. Invullen van uitslagen is makkelijk, gekoppeld aan NAS én daarmee direct officieel. Extra functionaliteiten voor de gebruiker zitten vanaf de start in de app en kunnen nog worden toegevoegd. De app zal in de toekomst hét communicatiemiddel zijn om alle leden te voorzien van de voor hen relevantie informatie.

Het NTTB bestuur begrijpt dat de velen van de tafeltennissers met TTapp werken. Omdat TTapp niet in eigendom is van de bond kunnen bovengenoemde voorwaarden niet, niet volledig of niet binnen randvoorwaarden worden ingevuld. TTapp kan gebruikt blijven worden, de data uit NAS blijft beschikbaar. Het schrijven van uitslagen naar NAS kan echter alleen via de NTTB App.

De app zal begin 2020 beschikbaar komen in de Appstore en Google Play Store. Een aankondiging daarvoor volgt.

3 december 2019

Maandag 9 december het traditionele gastentoernooi. Kunnen we het mooie aantal deelnemers van 2018 overtreffen???

2 december 2019

 • De najaarscompetitie is ten einde.
 • Een goede najaarscompetitie voor onze teams.
 • Er is goed gespeeld.
 • Nadat we aanvankelijk geconfronteerd werden met het terug trekken van duoteam 2, ontspon zich een mooie competitie.
 • Helaas voor duoteam 1 resulterend in een 5e plaats op de ranglijst waardoor degradatie naar de 3e klasse.
 • Er zal echter door wedstrijdsecretaris Gerard een plek in de 2e klasse aangevraagd worden voor de voorjaarscompetitie.
 • Duoteam 3 maakte het spannend tot en met de laatste wedstrijd, maar zorgde er wel voor dat het in de 5e klasse blijft.
 • Rob Huizinga heeft besloten het competitie spelen achter zich te laten.
 • Daarom gaan Barry en Joyce als duoteam de voorjaarscompetitie in totdat Dick weer in staat is competitie te spelen.
 • Voor alle wedstrijdverslagen, foto’s, persoonlijke resultaten en eindstanden zie het Menu Najaarscompetitie of de Competitiepagina. Vind je dat te omslachtig, open dan deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Hellevoets Effect | Design by QuantIT