Toernooien en Activiteiten

28 mei 2019:

 • Hellevoets Effect 1 is winnaar geworden van de 3e divisie. Het eindigde in punten gelijk met Midstars 1 en De Kasteelspelers 2, maar HE 1 boekte meer winstpartijen.
 • De Brulboeien zijn als 2e geëindigd in de 4e divisie. Het Britse The English Couple eindigde in punten gelijk, maar De Brulboeien hebben minder grote uitslagen geboekt en van de Britten verloren in de onderlinge confrontatie.
 • In de 5e divisie is HE 2 op de 4e plaats geëindigd.
 • De HE-spelers nemen woensdag een rustdag. Jan vd Velde (gastspeler HE 1 en van ttv De Sprint) neemt wel deel aan het Hardbat Toernooi.
 • Donderdag wordt het toernooi vervolgd met een individueel toernooi. Jan van de Velde speelt in de 2e divisie zijn wedstrijden; Rob Huizinga in de 3e divisie. Joyce en Arno Ynzonides komen met Dick Struik uit in de 4e divisie. Gerard de Man en Joost Voogt in de 5e divisie.
 • Arno Ynzonides heeft in de 4e divisie de finale gehaald van het individuele toernooi in Lloret de Mar. Daarin verloor hij met 10-12 in de vijfde game van de Engelse Anthea Knight.
  Dick Struik verloor de halve finale in diezelfde 4e divisie van Arno Ynzonides, terwijl Joyce Ynzonides-Janissen op haar beurt in de kwartfinale verloor van Dick Struik.
 • Rob Huizinga werd in de 3e divisie in de kwartfinale uitgeschakeld.Joost Voogt en Gerard de Man werden beiden in de poule wedstrijden van de 5e divisie uitgeschakeld.
 • In het teamtoernooi was de eerste prijs in de 3e divisie, dus winst, voor Hellevoets Effect 1 (Arno en Joyce Ynzonides en Jan vd Velde). De Brulboeien (Rob Huizinga en Dick Struik) werden achter The English Couple (GBR) tweede in de 4e divisie.
 • Gisterenavond was de prijsuitreiking met de prijzenregen voor Hellevoets Effect. Joost Voogt en Rob Huizinga vertegenwoordigden daar Hellevoets Effect en namen de prijzen namens de winnaars in ontvangst.

18 / 21 mei 2019:

Een update van Simon over de belevenissen in Lloret (Spanje).

Zaterdag 18 mei was een dag om bij te komen na alle vermoeienissen van de “”night before “. De “night “begon met een aardige domper toen Stokvis tot de ontdekking kwam dat zijn bagage nog op Girona Airport stond. Met behulp van een zeer behulpzame taxichauffeur werd één en ander snel opgelost en kon hij alsnog het nachtleven induiken Regenkleding was hierbij geen overbodige luxe trouwens. In de diverse bezochte etablissementen was het ook al niet droog maar dat vocht zocht de juiste weg via de keel richting maag.

De zaterdag werd voor een deel kaartend doorgebracht. Volgens Sjon en Simon werd er klaverjasles gegeven. Aan het eind van de middag werd nog deelgenomen aan een surprise party die Brenda had geregeld voor Paco zijn naderende 60e verjaardag. Het Hellevoetse gezelschap werd aangevuld met een contingent Spaanse en Zuid-Amerikaanse kennissen van Brenda Bijgaand filmpje laat nog een dansje zien die de dames uitvoerden voor een opgetogen Paco. Na dit optreden moesten Sjon en Simon ook bij elkaar worden geveegd. Als afsluiter kwam het bestuur van de Brulboeien nog met een verrassing uit de hoge hoed maar daarover een andere keer meer. (zie ons HE Facebookpagina voor foto’s en filmpjes).

De wedstrijden:

Wedstrijdprogramma Hellevoets Effect 1 in de 3e divisie:
Joyce en Arno Ynzonides spelen samen met De Sprint clubkampioen Jan van de Velden.

Maandag 20 mei 2019:
* Hellevoets Effect 1 – Midstars 1 : 2-3

Dinsdag 21 mei 2019:
11.00 uur
TTG Mollem (België) – Hellevoets Effect 1
13.00 uur
Hellevoets Effect – De Striepers 1

Woensdag 22 mei 2019:
09.00 uur
Hellevoets Effect 1 – De Kasteelspelers 2 (België)
13.00 uur
De Teuten 2 (NL) – Hellevoets Effect 1

   

 

Wedstrijdprogramma De Brulboeien in de 4e divisie:

Maandag 20 mei 2019:
* Kasteelspelers 3 (België) – De Brulboeien : 2-3.
* De Brulboeien-The English Couple (GBR) : 1-4.

Dinsdag 21 mei 2019:
Kozakken Boys 2 (Belgie) – De Brulboeien : 2-3.
13.00 uur
De Brulboeien – TTV Hoensbroek 1

Woensdag 22 mei 2019:
13.00 uur
De Brulboeien – Slagvaardig 2 (NL)

  

Wedstrijdprogramma Hellevoets Effect 2 in de 5e divisie:

Maandag 20 mei 2019:
* Amigos Para Siempre 1 (NL) – Hellevoets Effect 2: 2-3
* Hellevoets Effect 2 – Kozakken Boys 3 (België) : 2-3

Dinsdag 21 mei 2019:
* Hellevoets Effect 2-Slagvaardig 3 (NL) : 1-4

13.00 uur
Combi 2 (België)-Hellevoets Effect 3

Woensdag 22 mei 2019:
09.00 uur
Hellevoets Effect 2-Combi 3 (België)

17 mei 2019: 

Vandaag (vrijdag 17 mei) vertrokken 9 van de 11 reislustige HE leden vanaf Zestienhoven (de Bruine weigert de naam Rotterdam The Hague Airport te gebruiken) naar Lloret de Mar in Spanje voor het internationale tafeltennistoernooi aldaar. Voor de Rotterdamse rioolkrant reist mee Simon Stokvis. Hij vormt trouwens samen met Paco dos Santos de Caracillo het team van de Brulboeien. Verder reizen mee Brenda Huizinga, Gerard de Man (HE 2), Joost Voogt (HE 2) en de supporters Sjon, Jaap Kooiman, Joke (spreek uit : Goke) de Brandt en Hans de Brandt. Deze laatste 3 worden ingezet om Alleengaande vandaal Sjon (zie YouTube) enigszins in toom te houden. Vorig jaar werd deze nog geweigerd op een vlucht richting Girona omdat men aan board van het toestel te veel tumult vreesde. Of het Sjon deze keer lukt Lloret te bereiken valt nog te bezien. HE 1 reist zondag naar Lloret waar Joyce en Arno samen met Jan van de Velde team zullen vormen. Jan speelde voorgaande jaren nog bij de Brulboeien. Paco en Simon wilden echter niet langer met deze speler van Vlaardingen Vooruit achter de tafel verschijnen. Vlaardingen Vooruit blijft van oudsher toch vijand nr 1 voor de Brulboeien. In het teamtoernooi speelt HE 1in de3e divisie en HE 2 in de 5e divisie. Brulboeien komt uit in de 4e divisie.
Gr S Stokvis hoofdredacteur Bruine Rotterdammer

14 mei 2019:

Onno Blok is de nieuwe Algemeen Clubkampioen van Hellevoets Effect. Hij versloeg in de Finale Dick Struik met 3-1: 11-58, 7-11, 11-7 en 11-7. Het verliezerstoernooi was een prooi voor Gerard de Man die Bert Brinkman met 3-1 achter zich liet: 11-9, 5-11, 11-9 en 11-6. Lees hier het verslag. Op de foto van links naar rechts: Bert Brinkman, Dick Struik, Onno Blok en Gerard de Man.

 

12 mei 2019:

Afgelopen zaterdag (11 mei 2019) werd Het Scaldina-toernooi georganiseerd. Omdat het toernooi tegelijkertijd met het toernooi van Shot’65 in Zwijndrecht werd gehouden, minder inschrijvingen in vergelijking met de vorige jaren. Een aantal trouwe deelnemers was afwezig.

Niet HE-lid Gerard de Man. Hij reisde weer af naar Schouwen Duiveland en startte ‘s-morgens in poule C. Hij won in die poule al zijn wedstrijden; verloor slechts een game.

Door dit resultaat speelde hij ’s middags in de poule B waarin de tegenstand een stuk hoger lag. De enige partij die hij won was tegen Peter Roelofs. In vijf games bleef Gerard Peter maar net de baas. Door dit resultaat kwam hij een game te kort om om de derde plaats te mogen spelen.

Koen van Veldhoven leverde een knappe prestatie door de A-finale te winnen. Hij nam voor de zesde keer deel aan het toernooi en werd voor de vierde keer kampioen. Jan Flohil en Remi Dusic werden eerste in respectievelijk de B- en de C-finale.

NUMANSDORP, 03-11-2018, Tavenu Toernooi, Cromstrijen, foto: kees Nouws :

7 mei 2019:

Maandag 6 mei zijn de Clubkampioenschappen zoals gebruikelijk van start gegaan met de strijd in de diverse categorieën. In vier meerkampen waren de spelers op ELO Ranking ingedeeld.

  

Op de linker foto alle prijswinnaars. Op de achterste rij: Piet Klink (1e D), Rik Kooiman (2e C), Bert vd Kamer (2e D), Ivo Kooijman (1e C) en Dimitri Dongor (2e B). Op de voorste rij: Addo Koning (1e B), Barry van Dijk (2e A) en Onno Blok (1e A).

Foto rechts: even op adem komen…..

Voor het uitgebreide wedstrijdverslag met resultaten, klik hier.

3 mei 2019:

Maandag 6 en 13 mei worden de Clubkampioenschappen 2019 georganiseerd. Op maandag 6 mei wordt gespeeld in vier categorieën (spelers op ELO ranking ingedeeld), de week daarna de strijd om de Algemene Clubtitel.

27 april 2019:

Vrijdag 26 april 2019 was er een gezellige bowlingavond. Er hadden zich 20 mensen opgegeven en het eerste uur werd er gestreden om de beste man en beste vrouw. Beste man werd Hans met 132 punten en beste vrouw werd Joyce met 118 punten.

Het tweede uur werden de deelnemers weer door elkaar gegooid en moesten ze de pyramide wegspelen, dus 1×1, 2×2, 3×3, 4×4, enz. Niet zo makkelijk als men van te voren dacht. Joost, Priscilla, Rob, Christa en Bert hadden dit als eerste voor mekaar en wonnen ook een leuke prijs.

De deelnemers en activiteitencoördinator Carola kijken weer terug op een geslaagde avond.

   

10 april 2019:

Addo Koning, Gerard de Man en Rob Huizinga hebben op 7 april mee gedaan aan de NK voor veteranen in de Margriethal te Schiedam. Vaste deelnemer Dick Struik kwam door zijn blessure niet achter de wedstrijdtafel, maar was wel even aanwezig om wat foto’s te schieten.

Voor Gerard en Addo ging het toernooi voortvarend van start met een verrassend gemakkelijke overwinning op Artur Jaskiewicz en Jan van Tilburg (Scyedam). Ook de tweede wedstrijd in het dubbelspel verliep vrij soepel tegen het duo Niels van Schalkwijk/Edwin Jonkman wat pas twee jaar tafeltennist. Tegen het koppel Gerard van Heussen (trouw bezoeker van het toernooi in LLoret de Mar) en Ingrid Gertz werd echter verloren.

Als tweede geplaatst stuitten Gerard en Addo in de halve finale op twee andere vaste Spanjegangers: de Teuten Rob de Vries en John Smaling. Deze wedstrijd ging helaas verloren voor het Hellevoetse koppel.

In het enkelspel bleek dat de poules op het laatste moment flink door elkaar waren gehusseld. Er waren zoveel deelnemers van een bepaalde vereniging dat de poules opnieuw ingedeeld moesten worden. Dat betekende voor Gerard en Addo dat ze de ene lastige tegenstander voor de andere verruilden, ze moesten nu namelijk tegen elkaar. Dat leverde voor Gerard een opvallend gemakkelijke overwinning op, en nadat ze allebei van de derde man in de poule hadden gewonnen stonden ze beiden in de kwartfinales.
In die kwartfinales werden Addo en Gerard direct uitgeschakeld.

Rob Huizinga behaalde met zijn gelegenheidspartner Marcel Nieuwenhoven (Nederweert) de eerste plaats in het B2 dubbelspel.
In het enkelspel is Rob in de poule met twee nederlagen uitgeschakeld voor de vervolgronde.

Tijdens het toernooi konden er loten worden gekocht voor “klimmen voor MS”. Wie geen loten wilde kopen kon een donatie doen. Ook de Stichting vrienden van het tafeltennismuseum was aanwezig met een aantal zeer oude voorwerpen, onder andere met enkele van de allereerste batjes.

De foto’s zijn dit keer niet van onze huisfotograaf, maar van de geblesseerde Dick Struik. Net als de huisfotograaf niet altijd een vaste hand.

  

  

28 maart 2019.

Op de maandagen 6 en 13 mei worden de jaarlijkse clubkampioenschappen georganiseerd. De leden kunnen zich tot 29 april 2019 inschrijven voor één of beide avonden. Email: holtenjack@gmail.com

17 maart 2019

Gerard de Man heeft mee gedaan aan het OTC-toernooi van ttv Belcrum in Breda. Gerard: “Ondanks een voorspoedig start eindigde ik als vierde in mijn poule. In de hoogste klasse werd Maurits Gommans kampioen, door in zijn laatste wedstrijd op knappe wijze Leo Brands te verslaan.”

11 maart 2019:

 

Bert Brinkman en Gerard de Man hebben zondag deelgenomen aan het OTC toernooi bij Alexandria ‘66 (veteranen). Het toernooi telde 38 deelnemers, verdeeld over twee poules van zeven en vier poules van zes.

Gerard de Man werd in poule vier tweede met een verloren partij. Hij verloor van de latere winnaar (Ulrich Wijbers, Boomgaardshoek), maar deed dat als enige in die poule in drie games.

In poule vijf eindigden de nummers twee tot en met vier met een gelijk aantal punten, en dat betekende voor Bert Brinkman jammer genoeg een vierde plaats op onderling resultaat. Hij won wel van de latere nummer een, Teun Kroone (Scyedam).

26 februari 2019:

     

Rob Huizinga (als vervanger voor Dick Struik) en Gerard de Man hebben samen meegedaan aan het Masters Toernooi van ttv De Treffers Melissant. Het duo speelde een gezellig toernooi dat ze zonder prijzen afsloten.

18 februari 2019:

Vijf spelers van Hellevoets Effect hebben op 17 februari deelgenomen aan het OTC-toernooi in Spijkenisse. Drie van hen gingen met een prijs naar huis.

Het toernooi was met 48 deelnemers vol bezet en het begint zelfs een internationaal tintje te krijgen. Naast een Pool die al jaren trouw aan dit toernooi mee doet, namen nu ook een Duitser uit Weert en een in Zwitserland verblijvende Nederlander mee. Om een idee te krijgen van de hoeveelheid wedstrijden te krijgen die er gespeeld werden: het toernooi begon om 09.30 uur en was pas na 18.00 uur afgelopen.

Het feit dat veel spelers elkaar al van andere OTC-toernooien kenden, zorgde voor een leuke sfeer.
Er werd in zes achtkampen gespeeld. In de poules 1 en 2 bleven Dick Struik en Rob Huizinga lang ongeslagen, maar ze eindigden allebei op de vierde plaats. In poule 4 was de Hellevoetse aanwezigheid het sterkst: Bert Brinkman eindigde als eerste en Henk Brongers eindigde op een gedeelde tweede plaats. Dankzij winst in zijn laatste wedstrijd wist Gerard de Man in poule 4 een gedeelde derde plaats te bereiken (van onze correspondent GdM en fotograaf DS).

     Poule 1                      Poule 2                             Poule 3        

 • 1 Johan Krohne       1 Marcel van der Sterre    1 Marlon Peroti
 • 2 Adrie de Jonge     2 Hans van der Kraan       2 Jan de Koning
 • 3 Erik Leenders       3 Gijs van ’t Verlaat           3 Lucien Tebbe
 • 4 Otto Verweij          4 Alex Lankers                  4 John van de Brug
 • 5 Robert Bos           5 Rob Huizinga                5 Ingrid Gertz
 • 6 Paul de Haas       6 Patrick Drent                   6 Els Visser
 • 7 Dick Struik         7 Hans Swart                   7 Rolf Fulscher
 • 8 Rob Devilee          8 Ab Kooijman                  8 René Bernouw

     Poule 4                         Poule 5                         Poule 6

 • 1 Danny van der Wal   1 Dirk Overgaauw          1 Bert Brinkman
 • 2 Bastiaan de Visser    2 Dick Vos                     2 Henk Brongers (ea)
 • 3 Gerard de Man         3 Gerard Heussen        2 Peter de Gans (ea)
 • 4 Mark Wesseling        4 Joop Gunneweg         4 Adrie  van Lienden
 • 5 Bep van der Broek    5 Teun Kroone               5 Sjaak Jansen
 • 6 Kees van Oers          6 Frits Sastroredjo         6 Abdel Kadir Awad
 • 7 Arthur Jasiciewici      7 Arjan Kingma             7 Werner Gertz
 • 8 Ton van Ginkel          8 Nico de Lange            8 Ferry Schijven

   

   

15 februari 2019:

Zondag 17 februari 2019 nemen Rob Huizinga, Dick Struik, Bert Brinkman, Gerard de Man en Henk Brongers deel aan het OTC toernooi van ttv De Repelaer in Spijkenisse. We wensen de mannen veel succes!

28 januari 2019:

Bernisse’80 toernooi in Abbenbroek met 33 deelnemers waaronder Dick Struik, Bert Brinkman en Gerard de Man. Dick ging na de ochtendsessie door naar de Winnaarspoules. Bert en Gerard kwamen in de Middengroep terecht. Geen van drieën wisten de halve finales te bereiken al kwam Dick daar wel dichtbij. Stephan Vreeman won het toernooi door in de finale Wilco Roobol met 3-0 te verslaan.

Op foto rechts onze veteraan Dick Struik tegen de uiteindelijke winnaar Stephan Vreeman. Op de foto links de nummers 3, 1 en 2: Arthur Dukker, Stephan Vreeman en Wilco Roobol.

Maandag 21 januari 2019:

Zondag 26 januari 2019 nemen Dick Struik, Dimitri Dongor, Gerard de Man en Bert Brinkman deel aan het jaarlijkse Bernisse’80 toernooi in Abbenbroek.

Maandag 14 januari 2019:

Zondag hebben Dick Struik en Gerard de Man als enige HE-spelers met een mooi resultaat deelgenomen aan de Afdelingskampioenschappen in de Margriethal in SchiedamAddo Koning heeft zich op het laatste moment voor het toernooi met een armblessure terug moeten trekken. Het zit Addo niet mee! Maar, achter elke wolk schijnt de zon, Addo!!!

Dick Struik ging ’s ochtends goed van start. Dick kwam uit in poule A van de F-klasse en werd daarin keurig tweede, waardoor hij naar de kwartfinale ging van de ronde 1-16.

Dick verloor zijn eerste poulewedstrijd met 10-12 in de vijfde, beslissende game van Ron Hoogendam (9-11, 11-8, 5-11, 11-8 en 10-12/ttv Oegstgeest), maar herstelde zich uitstekend met twee 3-0 overwinningen op Peter Aanen (14-12. 11-6 en 11-4/ttv TaLaNi) en Rob Devilee (11-1, 11-7 en 11-5/ttv Salamanders). Dit gaf moed en vertrouwen voor het vervolg van het toernooi.

In de Achtste Finale van de Ronde 1-16 (winnaarsronde) trof Dick Walter Akkermans (ttv Xerxes). Walter werd winnaar in de zwaar bevochten H-poule. Tegen Walter was Dick kansloos en verloor met 4-11, 11-13 en 3-11. Toch kan Dick terug kijken op een goed toernooi !!! Complimenten, Dick!!!

Gerard de Man won ’s ochtends de spannende Poule E in de G2 klasse. Gerard verloor de eerste wedstrijd nog met 0-3 van Céleste van Heerde (5-11, 6-11, 10-12/ttv ATTC), maar won zijn beide andere partijen: 3-2 van Ho Chi Cheung (11-6 11-13 11-7 9-11 en 11-5/ttv Alexandria’66) en 3-1 van René Dijkstra (13-11, 11-4, 8-11 en 11-6/ttv Sassem). Gerard eindigde samen met Ho Chi op 5 punten, maar had een beter onderling resultaat waardoor hij de poulewinnaar werd. René en Céleste eindigden met 4 punten op de gedeelde derde plaats. In de Achtste Finale (1-16) ontmoette Gerard ’s middags Gerard Bernouw van De Repelaer. Beide spelers kennen elkaar goed. Wie is tactisch het sterkst? Wie heeft de vorm van de dag??? Gaat Gerard René verrassen???

Nee. Gerard de Man verloor zijn Achtste Finalewedstrijd, al was het verschil met Rene Bernouw (ttv De Repelaer) minimaal. Beide spelers kennen elkaar goed en waren erg aan elkaar gewaagd. Gerard kwam goed uit de startblokken en won de 1e game: 11-8. De 2e game ging naar René (11-9), maar Gerard nam na game 3 een voorsprong (11-6, 2-1). Omdat René in de 4e game de stand weer gelijk trok (11-9, 2-2) moest de 5e game de beslissing brengen. Daarin trok Gerard nipt aan het kortste eind: 9-11. René door naar de Kwartfinale G2-klasse.

Omdat Addo verstek moest laten gaan, ging het geplande dubbel Addo/Gerard natuurlijk ook niet door. Snel was er echter een vervanger gevonden: de sterke Theo van Ruiten (ttv Sassem/1005). Dit had een gunstig effect. Gerard en Theo wonnen hun poulewedstrijden van Jan van Diepen/Liesbeth van Winsen (11-8, 5-11, 11-13, 11-8 en 11-9 / beiden van ttv Sassem) en Mariska /Kamp/Liesbeth Visbeen (11-8, 12-10 en 11-9 / beiden van ttv De Treffers Melissant). Als poulewinnaars gingen Gerard en Theo direct door naar de Achtste Finale. Die wedstrijd volgde om 15.00 uur. Tegenstanders waren het ttv De Repelaerduo René Bernouw/Daan van Houdterard. Ook dit duo werd door Gerard en Theo aan de zegekar gebonden: 3-0 (11-9, 11-7, 11-9). In de Kwartfinale kwam daarna het dubbeltoernooi ten einde. Gerard en Theo verloren in een bloedstollende wedstrijd met 2-3 van het duo Theun Evers/Menno Tempelaar (ttv Merwestad). De gamestanden: 7-11, 7-11, 11-6, 11-6 en 10-12.

Gerard sloot hiermede een goed toernooi af! Ook voor hem onze complimenten!!!

Maandag 7 januari 2019:

Tien koppels namen maandag 7 januari deel aan het traditionele Nieuwjaars Dubbeltoernooi. In poule A wisten Dick Struik en Piet Klink met de zege aan de haal te gaan. Datzelfde was weggelegd voor Rob Huizinga en Bert Brinkman in poule B.

   

Na afloop van het toernooi was de nieuwjaarsreceptie. Joost Voogt sprak de leden toe en onderscheidde Gerard de Man met een oorkonde en bijbehorend cadeau voor dertig jaar lidmaatschap.

      

Maandag 17 december 2019:

Op maandag 17 december hadden we onze gezellige spelletjesavond in De Roef. Dit ter afsluiting van de activiteiten van dit kalenderjaar. De activiteitencommissie bood iedereen de mogelijkheid in te schrijven voor klaverjassen, darten, biljarten, sjoelen en yahtzee. Na een gezellige avond kwamen de volgende winnaars uit de sportieve strijd:

 • Darten: Gerard.
 • Klaverjassen: het koppel Bert en Freek.
 • Yahtzee: net als vorig jaar Simone.
 • Sjoelen: Joke.
 • Biljarten: Arno.

Namens de A.C. wensen we jullie een fijne kerst en een gezond en sportief 2019

Prijswinnaars spelletjesavond

 

 

 

 

 

 

Aankomend toernooi >>>

01 juni 2019:

Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis in Rotterdam.

© 2018 Hellevoets Effect | Design by QuantIT