Toernooien en Activiteiten

 26-01-2023:

Gerard de Man is derde geworden in de Verliezersronde van het Bernisse’80 Open Toernooi.

Bert Brinkman bereikte na goede prestaties in de ochtendpoule (o.a. zege op Klaas Grinwis en Edwin van der Zijde) de Winnaarsronde. Helaas waren daar de tegenstanders voor Bert allemaal te sterk.

20-01-2023:

Gerard de Man en Bert Brinkman nemen deel aan het Open Bernisse’80 Toernooi in Abbenbroek.

10-01-2023:

Zes duo’s hebben maandagavond 9 januari deelgenomen aan het traditionele Hellevoets Effect Nieuwjaars Dubbeltoernooi. Zoals gebruikelijk werd dit afgesloten met een nieuwjaarsbijeenkomst waarbij voorzitter Joost Voogt het woord nam, terugkeek op 2022 en een blik vooruit wierp op datgeen er in 2023 voor de kleine vereniging aankomt.

De deelnemende koppels speelden in 2 driekampen om de winst. In Poule 1 wisten Arno en Fhil Barry met Thijs en Joyce met Leen achter zich te houden. In Poule 2 ging de zege naar Gerard en Ivo voor de duo’s Bert/Rik en Piet/Adrie.

De nummers 1 troffen elkaar in de finale. Gerard en Ivo wisten deze wedstrijd van Arno en Fhil te winnen. De strijd om de 3e plaats ging tussen vader Barry/zoon Thijs en Bert/Rik Bert en Rik trokken aan het langste eind. De wedstrijd voor plek 5 werd gewonnen door Joyce en Leen die Piet en Adrie versloegen. De finalisten kregen na afloop een leuk aandenken, aangeboden door de gebruikelijke sponsor Bloemenzaak De Duinroos.

De korte nieuwjaartoespraak van voorzitter Joost Voogt begon met een terugblik op 2022. Het jaar waarin na de eerste coronamaanden eindelijk weer (in competitieverband) getafeltennist mocht worden. Een jaar waarin de samenwerking met Bernisse’80 concreet werd en drie kampioenen gehuldigd konden worden. Ook de toernooien en activiteiten werden opgepakt. De vooruitblik gaf een beeld op de activiteiten en toernooien die de vereniging weer vervolgd. En er werd zoals gebruikelijk stil gestaan bij de jubilarissen: Addo Koning 12,5 jaar lid, Bert van de Kamer 30 jaar, Bert Brinkman 35 jaar, terwijl Joost zelf de 40 jaar lidmaatschap heeft bereikt. De feestvarkens ontvingen natuurlijk een gepast aandenken. Joost Voogt eindigde met iedereen een goed, gezond en sportief tafeltennis jaar toe te wensen en bracht daarvoor met de aanwezigen een toost uit. Ook aan de snackliefhebbers werd gedacht.

 

24-12-2022:

Tafeltennisvereniging Bernisse “80 organiseert zaterdag 21 januari 2023 de TTV Bernisse’80 Open. Deelnemen? Dat kan! Geef u op bij info.debaas@hi.nl.

22 december 2022:

Maandag 19 december organiseerde Hellevoets Effect na 3 jaar ook weer haar gezellige spelletjesavond. Het was tevens de traditionele afsluiting van het kalenderjaar. De deelnemers konden kiezen uit: klaverjassen, yahtzeeën, sjoelen en darten. De eindresultaten:
* Bij het klaverjassen werden Joyce/Adrie 2e en het koppel Bert/Piet 1e.
* Bij het yahtzeeën werd er goed gegooid en gescoord. Thijs en Jaap werden 2e en 1e.
* Bij het darten was de 2e plaats voor Adrie. Barry werd 1e (Piet bedankt voor het fabriceren voor het dartbord).
* Ook bij het sjoelen werd er fanatiek gespeeld. Bert Brinkman (2e) moest Jaap (1e) voor zich dulden.
De prijswinnaars kregen een heerlijk kerstbrood en voor alle deelnemers was er een presentje.
Hellevoets Effect wenst iedereen een fijne kerst en een goed en sportief 2023.

18 december 2022:

Maandag 19 december is de traditionele Spelletjesavond van Hellevoets Effect. Het deelnemersaantal staat vooralsnog op 16.

15 december 2022:

Na drie jaar (Weet u het nog? Corona!) heeft Hellevoets Effect afgelopen maandag eindelijk weer eens het jaarlijkse Gastentoernooi kunnen organiseren. Er hadden zich 8 koppels ingeschreven die verdeeld werden over twee poules. Na de poulewedstrijden speelden de nummers 1 een finale. Ook beide nummers 2, 3 en 4 streden nog tegen elkaar. De finale ging tussen het koppel Arno/Frank en het koppel Hans/Jaap. Het zal niemand verbazen dat het koppel Arno/Frank met 3-0 aan het langste eind trok. Na de andere kruiswedstrijden kregen we uiteindelijk de volgende eindstand:
1e Arno/ Frank
2e Hans / Jaap
3e Gerard / Ben
4e Piet / Sander
5e Joyce / Ashley
6e Thijs / Wouter
7e Barry / Priscilla
8e Joost / Zara.
De prijzen waren beschikbaar gesteld door De Duinroos. De foto’s van de hand van Carola (op die ene na natuurlijk).

2-12-2022:

Maandag 12 december 2022: Hellevoets Effect Gastentoernooi

Maandag 19 december 2022: Hellevoets Effect Spelletjesavond

Maandag 9 januari 2023: Hellevoets Effect Nieuwjaarstoernooi.

6-11-2023:

Eddie Visser maakte tijdens het Tavenutoernooi mooie foto’s van onze deelnemers Barry, Arno, Joyce en Gerard. Maar waar was Bert??? (We hebben Eddie gevraagd Berts foto’s ook nog toe te sturen).

Update: whahahahahahahahaha. Bert speelde de ballen zo snel dat er geen actiefoto’s van hem zijn vastgelegd (allemaal bewogen). Maar deze is ook wel leuk. Jammer Bert.

5-11-2022:

Stephan Vreeman van thuisvereniging Tavenu heeft vandaag het traditionele Tavenutoernooi op zijn naam gebracht door in de Finale van de A-groep Sven Cammeraat van ttv Alexandria’66 te verslaan. In de beslissende vijfde game werd het 11-7 voor de Numansdorper. Onze mannen Barry van Dijk en Arno Ynzonides kwamen na de ochtendsessie ook in A groep terecht maar konden daarin geen potten breken. Joyce Ynzonides Janissen bereikte de B groep en eindigde op de 3e plaats van haar poule. Net niet genoeg voor de halve finale. Bert Brinkman speelde ’s middags in de C groep en het lukte de sympathieke Hellevoeter ook niet om zich voor de halve finale te plaatsen. Dat lukte Gerard de Man wel in de D groep. Na winst op Henk Terlouw in de halve finale, wist Gerard ook de Finale superieur te winnen. Hij versloeg Adrie Bons met 3-0. Het was weer even geleden dat Gerard een dikke prijs won (winnaar Gerard de Man op de foto van Bert Brinkman).

Voor meer foto’s van dit toernooi zie onze Facebookpagina.

 

3-11-2022:

Op maandag 12 december organiseert Hellevoets Effect het traditionele Gastentoernooi. Een week later gevolgd door de Spelletjesavond. Maandag 9 januari 2023 volgt dan het Nieuwjaarstoernooi. Voor deze toernooien en activiteiten worden ook de leden van Bernisse’80 uitgenodigd.

10-08-2022:

Najaarstoernooien in de regio:

 • 18 september 2022: OTC Toernooi Scyedam in Schiedam
 • 24 oktober 2022: Twenty-One Up toernooi in Rotterdam
 • 05 november 2022: Tavenutoernooi in Numansdorp.

14-6-2022:

Maandagavond organiseerde Hellevoets Effect in De Eendr8 een gezelligheidstoernooitje met spelers van het Abbenbroekse Bernisse’80. Gerard Nollen won het 4e klasse en Pieter van Voorden het 6e klasse toernooi. Bert Brinkman zorgde voor bijgaande foto’s.

    

31-05-2022:

Topfavoriet Barry van Dijk (foto 1) heeft zich maandagavond niet laten verrassen bij de Algemene Clubkampioenschappen van Hellevoets Effect. Hij wist de grootste (wissel)beker in de wacht te slepen. Gerard de Man (foto 2) won de verliezersronde. Beide mannen van harte gefeliciteerd met met jullie prijs.
De details:
1e ronde: 
A   Barry van Dijk-Wim Fortuin
B   Arno Ynzonides-Piet Klink
C   Joyce Ynzonides-Tijs van Dijk
D   Joost Voogt-Ivo Kooiman
E   Adrie vd Doel-Rik Kooiman
F   Hans de Brandt-Gerard de Man
2e ronde: 
G   Winnaar A-Winnaar F: Barry van Dijk-Gerard de Man
H  Winnaar B-Winnaar E: Arno Ynzonides-Rik Kooiman
I    Winnaar C-Winnaar D: Joyce Ynzonides-Ivo Kooiman
Winnaars Driekamp
1. Barry van Dijk = Clubkampioen
2. Arno Ynzonides
3. Joyce Ynzonides
Verliezers Driekamp
1. Gerard de Man = Winnaar verliezerstoernooi
2. Rik Kooiman
3. Ivo Kooiman
Zeskamp verliezers 1e ronde:
1. Adrie vd Doel 5 gewonnen
2. Hans de Brandt 3 gewonnen
3. Joost Voogt 3 gewonnen
4. Wim Fortuin 2 gewonnen
5. Tijs van Dijk 1 gewonnen
6. Piet Klink 1 gewonnen

 

23-05-2022:

Gelukkig kunnen na de competitie ook de Clubkampioenschappen weer georganiseerd worden. Met in de diverse categorieën de volgende kampioenen: Barry van Dijk (3e klasse), Gerard de Man (5e/6e klasse) en Bert van de Kamer (recreanten). De mannen gingen graag op de foto bij Ivo Kooiman. Volgende week maandag de strijd voor de algemene clubtitel.

3e klasse:

 1. Barry van Dijk,
 2. Arno Ynzonides,
 3. Joyce Ynzonides-Janissen,

5e/6e klasse:

 1. Gerard de Man,
 2. Adrie van den Doel,
 3. Ivo Kooiman,
 4. Joost Voogt.

Recreanten:

 1. Bert van de Kamer.
 2. Thijs van Dijk.
 3. Piet Klink.

20-05-2022:

Gerard de Man neemt zaterdag 21 mei deel aan het Masterstoernooi van ttv De Treffers uit Melissant. We wensen Gerard veel succes! Even de competitiekater met een prijs wegspoelen, Gerard?

14 mei 2022:

Op 23 mei en 30 mei organiseert Hellevoets Effect de Clubkampioenschappen. De leden zijn hiervoor per email uitgenodigd. Hen is gevraagd zich vóór 19 mei aan- of af te melden bij voorzitter Joost Voogt.
Op maandagavond 23 mei wordt gestreden in drie categorieën:
• 3e klasse
• 5e/6e klasse
• Recreanten
De deelnemers worden om 19.45 uur in de zaal verwacht. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur.
Maandagavond 30 mei zijn de algemene kampioenschappen. Ook voor deze wedstrijden worden de spelers om 19.45 uur in de zaal verwacht. Ook dan beginnen de wedstrijden om 20.00 uur.
Alle deelnemers veel plezier toegewenst!

 

29 april 2022:

Gerard de Man heeft afgelopen zondag 24 april als enige Hellevoets Effect speler deelgenomen aan het Nederlands Veteranenkampioenschap. Gerard: “Ook bij dit toernooi was te merken dat veel mensen blij waren weer te kunnen spelen. Naast de vaste kern van deelnemers waren er veel nieuwe spelers, waarvan een aantal nog maar kort tafeltennissen.”
In de ochtend werd het dubbelspel gespeeld. Gerard was in de B3-klasse gekoppeld aan Werner Gretz (foto). Werner is recreant; Gerard speelt in de 5e klasse.
Gerard en Werner eindigden als 5e na een 3-2 overwinning op Jozé Maitimu en Raymond Kaitjily. Tegen het koppel Peter Bogerijen en Parichriet Diworignaam kon 1 game gepakt worden. De overige wedstrijden werden met 3-0 verloren.
Gerard: “Geen slecht resultaat met een recreant als partner”.
Het koppel Dick Vos en Tom Schoenmakers werden eerste, gevolgd door het gelegenheidsduo Cor Smalheer en de Belg Karl Wijnen.
In het enkelspel speelde Gerard in de B3-poulefase tegen Toni van der Wiel, Dick Vos, Karl Wijnen en Jozé Maitimu. Alleen tegen Toni kon Gerard een gamepje pakken. De overige wedstrijden gingen met 0-3 verloren.

 

24 april 2022:

Gerard de Man neemt zondag 24 april deel aan het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen in de Margriethal te Schiedam..

07 maart 2022:

Bert Brinkman en Gerard de Man hebben zondag 6 maart deelgenomen aan het OTC Toernooi bij Alexandria’66 in Rotterdam. Gerard behaalde een 2e plaats in zijn poule; Bert werd keurig 3e.

14 februari 2022:

Bert Brinkman is zondag 2e geworden bij het OTC Toernooi van ttv De Repelaer. Bert won 5 van zijn 6 wedstrijden. Een mooi resultaat Bert! Gerard de Man verging het minder en hij werd 5e in zijn zevenkamp.

6 februari 2022:

Bert Brinkman en Gerard de Man nemen zondag 13 februari deel aan het OTC Toernooi van De Repelaer uit Spijkenisse.

1 februari 2022:

Op zondag 6 februari organiseert ttv De Repelaar het Old Timer Toernooi (OTC). Dit is nog onder voorbehoud. Informeer bij de vereniging of hget toernooi georganiseerd wordt.

Januari 2022-maart 2022:

In verband met de huidige Coronamaatregelen kan er tot 14 januari 2022 geen tafeltennistoernooi georganiseerd worden. We wachten de eerst volgende persconferentie van het kabinet af voor nieuwe, nadere informatie. Kijk bij Toernooien en Activiteiten voor de voorlopig ingeplande toernooien en activiteiten.

© 2018 Hellevoets Effect | Design by QuantIT